Nilan Suomi Oy | Blog

Poistoilmalämpöpumppu 80-luvun omakotitaloon

Kirjoittanut: Tero Suutari | 3.1.2018 13:44
Tero Suutari

nilan e ec pilp referenssi omakotitaloRiihimäkeläisen kuusihenkisen perheen 80-luvulla rakennettuun taloon toteutettiin ilmanvaihto- ja lämmitysremontti, jonka tavoitteena oli laskea asunnon sähkönkulutusta. Asunnon sähkönkulutus oli pahimmillaan noin 32 000 kWh vuodessa. Ratkaisuksi valittiin Nilan E -poistoilmalämpöpumppu.

Paloheimo-konsernin koetalo

  • 175 m2 (asuinpinta-ala 125 m2)
  • nelinkertaiset lasit
  • seinissä 20 cm villaa
  • välipohjassa vähintään 20 cm
  • 80-luvun ilmanvaihtokone sekä lämmityspatteri
  • sähkökulutus n. 32 000 kWh vuodessa

Asunnon lämmitys hoitui 1980-luvulta peräisin olleella ilmanvaihtokoneella, jossa oli myös lämmityspatteri. Lämmitettyä ilmaa puhallettiin huoneisiin ja poistettiin likaisista tiloista. Tästä johtuen tulo- ja poistokanavat olivat remonttia ajatellen valmiina.

Korvausilma otettiin ullakolta ja lämmöntalteenottoa ei järjestestelmässä ollut. Lattialämmitys oli muuten vesikiertoinen, mutta makuuhuoneissa ja olohuoneessa lämmityspatterit. IV-kanavisto on välipohjan alapuolella koteloituna ja kulkee keskellä taloa. Puhallus tapahtuu ovien yläpuolelta.

Remontti 2009 touko-kesäkuussa

Ensi alkuun asunnon kaikki vanhat laitteet purettiin, mukaan lukien kolmen kuution varaaja. Nilan E-lämpöpumpun asennus oli periaatteessa helppo juttu, koska ilmastointikanavat olivat jo valmiina. Talon päädystä johtaa nyt eristetty tuloilmakanava koneelle ja puhalluskanavat huoneisiin sekä poistokanavat tulevat likaisista tiloista.

Nilanin rinnalle tuli lisäksi 750 litran Aquaterm-varaaja kahdella kampakierukalla. Toinen kierukka auttaa tarvittaessa käyttöveden lämmityksessä ja toinen on varalla odottamassa esimerkiksi aurinkolämpökeräimiä.

Liesituulettimelle asennettiin oma huippuimuri katolle. Kanavana on metalliputki, joka on eristetty verkollisella palovillalla. Korvausilman putkisto jatkettiin vintiltä talon päätyyn asti.

Kaikkea tätä säätää Oumanin ohjausyksikkö. Sekä lattia- että patterikierroille on moottoriventtiilit. Lisälämpöä tuottaa alkuperäinen varaava takka/uuni takkahuoneessa.

Remontista selkeät säästöt – jopa 1000 euroa vuodessa!

Pumpun asennuksen jälkeen energian kulutus laski jopa 18 000 kWh. Rahallinen säästö on noin 1000 euroa vuodessa.


Pyydä tarjousta Nilan-poistoilmalämpöpumpusta,
vastaamme sinulle mahdollisimman pian

Jätä tarjouspyyntö

Meiltä myös asennuspalvelut kaikkialle Suomeen!

Aiheet: Referenssit

Tilaa blogi

Viimeisimmät blogit